Úticél
Érkezés
Távozás
Grand Majestic PlazaHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 85 Euro-tól
Motel One PragueHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 95 Euro-tól

Múzeumok Prágában

Nemzeti Múzeum

A Vencel-téren lévõ monumentális múzeum fõépületének neoreneszánsz homlokzatát a párizsi Louvre mintájára tervezte Josef Schultz. 1818-ban alapították, és 1885-1891 között épült. A múzeum bombatámadást kapott a II. világháború idején, és megsérült 1945-ben, 1968-ban, szovjet géppuskatûz miatt, és 1972-ben, és 1978-ban is a prágai metró építésének idején. Ez a Cseh Köztársaság legnagyobb, és legrégebbi múzeuma. Többmillió elemes gyûjteményében régészeti, és természettudományos leletek, ásványok (Európa legnagyobb ásványgyûjteménye), érmék, és egyebek találhatók. Egymillió kötetes könyvtár, és a cseh panteon is itt található. A múzeum lapidáriumában a Károly-híd eredeti szobrait, ill. sérült, vagy olyan mûalkotásokat õriznek, amelyek a jövõben az idõjárás viszontagságai miatt elpusztultak volna.

Eljutás: Metró: A, és C vonal: Muzeum állomás. 11-es villamos: Múzeum megálló.

Belépõjegy (2010): 150 czk. 6-15 éveseknek, és 60 év feletti nyugdíjasoknak: 100 czk.

Nyitva tartás: Minden nap: 10:00-18:00. Minden hónap elsõ szerdáján: 10:00-20:00. Minden hónap elsõ keddjén zárva.

Szállás Prága - Nemzeti Múzeum

 

Újvilág / Novy Svet

A festõi utcában (ill. negyedben, de ma már egyetlen utcára korlátozódik az Újvilág), amely a várhoz, és a Loretohoz közel található, korábban a várban dolgozók laktak, a legszegényebb réteg. Ma sok mûterem, és mûvészeti galéria mûködik ebben az igen inspiráló környezetben. A szûk utca, a kis házakkal minden évszakban igen romantikus hangulatot áraszt. Itt egy teljesen más világba csöppenünk, mint Prága többi részén. A kis házak a 14. század közepén épültek, majd a 17. században a legtöbb újjáépült. Az itt élõk az ajtók fölé névtáblákat tettek, amelyek ma is láthatók.

Eljutás: Metró: A vonal: Hradcanská állomás. 22-es villamos: Pohorelec megálló.

Szállás Prága - Újvilág / Novy Svet

 

Szexuális segédeszközök múzeuma

Prágában van a világ elso múzeuma, amely minden olyan tárgyat bemutat, amely az emberi szexualitással kapcsolatban van (azóta már több más európai nagyvárosban is nyílt hasonló múzeum). Nem csak szexuális segédeszközöket, hanem ruhákat, muvészeti alkotásokat, és régi filmeket is. Három szintjén, 600 négyzetméteren több mint 200 kiállítási tárgy tekintheto meg minden korból, és napjainkból is. Mozijában régi erotikus filmeket vetítenek. Csak 18 éven felüliek léphetnek be.

Eljutás: Cím: Melantrichova 18. Metró: B vonal: Mustek állomás.

Belépojegy (2010): 250 Czk. Diákoknak 150 Czk.

Nyitva tartás: Minden nap: 10:00-23:00.

Szállás Prága - Szexuális segédeszközök múzeuma

 

Középkori kínzóeszközök múzeuma

A múzeum a középkori Európa kínzóeszközeit mutatja be. Kis mérete ellenére több mint 60 kínzóeszközt láthatunk az igen érdekes múzeumban. Foleg Csehországi eszközök, de Európa más részeirol származó tárgyak is vannak itt. 30-60 perc alatt bejárható, de igen jó szórakozást, és érdekes kikapcsolódást nyújt.

Eljutás: Cím: Mostecka 21. A Kisoldalon, a McDonalds mellett, a Vár felé vezeto úton található. 17-es, és 18-as villamos: Krizovnická megálló. Metró: A vonal: Malostranská állomás.

Nyitva tartás: 10:00-22:00

Szállás Prága - Középkori kínzóeszközök múzeuma

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel