Úticél
Érkezés
Távozás
Grand Majestic PlazaHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 85 Euro-tól
Motel One PragueHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 95 Euro-tól

Templomok, és székesegyház Prágában

Szent Vitus székesegyház

Sok ember számára a Szent Vitus székesegyház jelenti magát a prágai várat. És valóban, ez is Prága egyik legtipikusabb, legismertebb nevezetessége, amely szinte egész Prágából látható. A Szent Vitus székesegyház Prága, és egész Csehország legnagyobb, és legfontosabb egyházi épülete, a cseh királyok, és királynok koronázásának tradicionális helyszíne volt. A foépület mellett számos kápolnája is figyelemre méltó, az egész székesegyház legszebb része a Szt. Vencel kápolna. A székesegyház helyén korábban több templom állt, a jelenlegi gótikus székesegyházat 1344-ben, IV. Károly kezdte építtetni. A 15. század elso felében (amikor még mindig nem volt teljesen kész) a huszita-háborúkban megsérült a székesegyház, majd, 1541-ben, egy nagy tuzvészben is jelentos sérüléseket szenvedett. 1844-ben dolgoztak ki egy programot a székesegyház befejezésére, és renoválására, és végül, 1929-ben, több mint 600 év után, a székesegyház építése befejezodött.

Szállás Prága - Szent Vitus székesegyház
 

Szt. György bazilika

A prágai várnegyed legrégebbi, Prága 2. legrégebbi, és Prága legjobb állapotban lévo román temploma. 920-ban alapították, és 973-ban a szomszédos bencés kolostorral bovült. Egy 1142-es tuzvész után újjáépítették. Külso része nem utal arra, hogy a templom már több mint 1000 éves, ezt foleg a bazilikába belépve lehet látni. Jelenleg koncertteremként muködik.

Eljutás: A fehér ikertornyokról, amely egész Prágában látható, felismerheto.

Szállás Prága - Szt. György bazilika

 

Loreta

A gyönyöru templom, amely egy Ancona mellett látható templom mása, fontos zarándokhelynek számít. Építése 1526-ban kezdodött, és 1631-ben szentelték fel. Legnagyobb kincse a több mint 6000 gyémánttal díszített gyémántos szentségtartó, amely a 17. század végén, Bécsben készült. Szintén látható itt egy cédrusfából faragott Madonna-szobor. Óránként 27 harangos harangjáték szól.

Eljutás: Metró: A vonal: Malostranska állomás, majd 22-es vagy 23-as villamossal a Pohorelec megállóig.

Belépojegy (2010): 110 Czk. Diákoknak 90 Czk.

Nyitva tartás: Kedd-vasárnap: 09:00-12:15, és 13:00-16:30.

Szállás Prága - Loreta

 

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel