Úticél
Érkezés
Távozás
Grand Majestic PlazaHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 85 Euro-tól
Motel One PragueHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 95 Euro-tól

Prága: hasznos utazási információk

Érkezés, utazás Prágába

Autóval Magyarországról a legjobb út Szlovákián keresztül, a rajkai határátkelőn át vezet. Pozsony és Prága között szükséges az autópályamatrica. Az autóval való utazásnál igen fontos, hogy a városban szinte lehetetlen parkolóhelyt találni, vagy ha van is, az igen drága. A hatóságok gyakran mozgó megállni tilos táblákat helyeznek ki, és a városban igen gyakoriak az autófeltörések, és az autólopások. Mindezek figyelembe vételével nem ajánlott a városba autóval behajtani, ha valaki autóval is megy Prágába, érdemes azt városon kívül, egy biztonságos helyen leparkolni.

Busszal, igen olcsón, a Student Agency, és az OrangeWays autóbuszaival lehet Prágába jutni.

A prágai repülőtér kb. 15 km-re található a városközponttól. Akik repülőgéppel érkeznek Prágába, azok kb. 30 perc alatt beérhetnek a városközpontba, függetlenül attól, hogy autóval, vagy tömegközlekedési eszközökkel mennek. A legolcsóbb mód tömegközlekedési eszközöket használni, ráadásul ez gyors, tiszta, és megbízható is. 20 koronába kerül a jegy, a repülőtéren a 119-es buszra kell felszállni, ami az A metróvonal Dejvická állomásához érkezik, vagy a 100-as buszra, amely a B vonal Zlicin állomására viszi az utazókat. Ha valaki esetleg éjfél után érkeznek a prágai repülőtérre, az az 510-es éjszakai buszra tud felszállni, amelyről Divoká Sárka megállónál leszállva át lehet szállni az 51-es villamosra, amely a városközpontba közlekedik.

Közlekedés

Prága belvárosában számos nevezetesség igen közel van egymáshoz, és gyalog megközelíthető, a várba is a legszebb, és legizgalmasabb mód gyalog felmenni. Azonban néhány hely messzebb található, ill. egy idő után fárasztó lehet a gyaloglás, ekkor érdemes igénybevenni a prágai tömegközlekedést. A nevezetességek oldalakon feltüntetett látnivalók mindegyikénél le van írva, hogy tömegközlekedéssel hogy lehet oda eljutni, ill. Prága térképén is fel vannak tüntetve az egyes híres helyek. Prágában busszal, metróval, és villamossal lehet közlekedni.

Két típusú jegy van a prágai tömegközlekedési járatokra: átszállójegy, és nem átszállójegy. A korlátozott, nem átszálló jegy 20 percig érvényes, és átszállást nem engedélyez (a metrón 35 percig, ill. 5 megállóig érvényes). Ára (2010-ben) 18 Czk, 6-14 éves gyermekeknek 9 Czk. A másik jegy az átszállójegy, ez 75 percig érvényes, átszállás engedélyezett. Ára 26, ill. 13 Czk. Egy napos jegy 100 ill. 50 Czk, 3 napos 330 Czk, 5 napos pedig 500 Czk. A 3 napos, és 5 napos jegyek esetében már nincsen kedvezmény 14 év alatti gyermekek számára. Aki még hosszabb időt tölt Prágában, az havi bérletet vehet: ára 550 Czk, diákoknak 260 Czk, gyermekeknek 130 Czk.

Prague Card

A Prague Card több, mint 50 prágai nevezetességbe biztosít ingyenes belépést, és egy útikönyv is jár mellé. A látnivalók a kártyával annyiszor tekinthetők meg, ahányszor a tulajdonosa akarja (kivétel a prágai vár, ahova csak egyszer lehet belépni a Prague Carddal). Csak akkor érvényes, ha a tulajdonosa aláírja, és fel van tüntetve az érvényesség kezdő időpontja. Ára felnőtteknek 790 Czk, diákoknak 530 Czk, így elsősorban akkor éri meg, ha valaki nagyon sok fizetős látványosságot jár végig. Az egyes belépőárak figyelembevételével el lehet dönteni, hogy érdemes-e megvásárolni.

Időjárás, éghajlat

Prágának mérsékelt, a Budapestihez hasonló éghajlata van, meleg (de a magyarországinál kicsit enyhébb) nyarakkal, sok csapadékkal, és hideg, kb. a budapestinél pár fokkal alacsonyabb átlaghőmérsékletű telekkel. A legjobb alkalom Prága megtekintésére a tavasz.

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel